6 iunie 2012

Tehnici si forme: Pasii de lucru

In cele doua cutii de cosmetice se pune adeziv in felul urmator: intr-o cutie putin adeziv simplu, iar in cealalta in proportie de 1: 1 adeziv si apa. La lipirea fasiilor se foloseste adezivul simplu, nediluat, iar la atasarea formelor spiralate adezivul diluat cu apa (atentie ca adezivul cumparat sa se poata dilua!).
In magazinele hobby se gaseste unealta potrivita pentru quilling, dar ea poate fi confectionata si acasa: se taie varful unei scobitori, apoi capatul se cresteaza cu un cutter. Sub crestatura se infasoara scobitoarea cu banda adeziva.



Pasii de lucru
In magazinele hobby se gasesc fasii de hartie gata taiate. Daca totusi nu gasiti, se pot taia acasa fasii din hartie ton cu lungimea de 35 cm si latimea de 5 mm. La inceput trebuie exersata technica de spiralare: capatul fasiei de hartie se introduce in crestatura betisorului, apoi se spiraleaza hartia invartind betisorul.
Pentru a obtine o forma cu o tinuta buna, stransa, se mai invarte betisorul de cateva ori si dupa terminarea fasiei. Se lasa spirala sa se decontracteze, apoi se da jos de pe capatul betisorului.