4 februarie 2013

Ornamente quilling pentru masa cu fluturasi


Fasii de hartie
- 32 buc. portocaliu, latime 5 mm
- 30 buc. galben-inchis, latime 5 mm
- 30 buc. galben, latime 5 mm
- 2 buc. galben, latime 1,5 mm
- 4 buc. alb, latime 3 mm
- 24 buc. verde-deschis, latime 5 mm
Diverse
- Panglica din iuta galbena si portocalie, latime 6 cm, lungime 55 cm

1. Pentru confectionarea fluturasilor se pregatesc fasii triple din hartie de culorile galben, galben-inchis si portocaliu. Trei dintre ele se spiraleaza in cercuri cu circumferinta de 10 cm (aripile mari si corpul) si doua  in cercuri de 9 cm. Corpul se turteste in forma de frunza, iar aripile in forma de picatura. Aripioarele si corpul se lipesc, se lasa putin la uscat, apoi se asambleaza fluturile. Pentru obtinerea antenelor se pliaza o fasie de 10 cm in forma de W, se spiraleaza capetele inspre exterior si se lipesc pe corpul fluturelui, asa cum se vede in imagine.


2. Pentru confectionarea frunzelor se pregatesc 8 fasii triple din hartie verde-deschis, din care se spiraleaza cercuri de 11 cm. Aceste cercuri se modeleaza in forma de frunze si se lipesc cate doua.

3. Pentru obtinerea forilor se utilizeaza jumatate de fasie din hartie galbena de 1,5 cm latime si o fasie intreaga de hartie alba de 3 cm latime. Florile se confectioneaza conform descrierii, dupa care se lipesc pe cate o pereche de frunze. In final, fluturasii si florile se lipesc pe panglica din iuta, asa cum se vede in imagine.

Tipp: La franjurarea fasiilor se castiga timp daca se pliaza hartia in doua. Daca spiralarea florii nu iese bine si ramane un spatiu in centru, mijlocul se poate stramta cu ajutorul unei pensete.