24 septembrie 2015

Felinar cu nuante de toamna

Printre borcanasele noastre am gasit pe raft un suport pentru lumanari, din sticla, cu agatatoare, si ne-a venit ideea sa il transformam in ceva special. Si pentru ca e deja toamna, ne-au inspirat frunzele purtate de vant si padurile care incep sa se coloreze.




























Pentru a crea acest felinar am folosit urmatoarele produse:

- suport din sticla cu agatatoare
- un sablon cu frunza (printata pe o foaie normala de xerox)
- foarfeca pentru decupat
- adeziv autoadeziv
- vopsea de fond
- pensule sintetice
- vopsea acrilica (o nuanta de toamna)
- burete pentru tamponare
- pietris colorat pentru umplutura
- o lumanare

Pentru a realiza si tu acest felinar, urmareste pasii urmatori:

In primul rand curata si degreseaza suprafata de lucru. Printeaza sau deseneaza o frunza si decupeaz-o cu o foarfeca (te descurci mai usor cu o forfecuta de precizie, cu varful ascutit, daca trebuie sa decupezi un model detaliat). Aplica un strat subtire de adeziv autoadeziv pe spatele frunzei decupate si lipeste-o cu grija pe suprafata dorita, sa se fixeze toate coltisoarele. Scoate si agatatorul din sarma inainte sa te apuci de vopsit pentru a nu-l pata.




























Aplica un strat de vopsea de fond pe toata suprafata sticlei. Foloseste o pensula lata, moale, sintetica, pentru a aplica uniform vopseaua. Dupa uscare mai poti aplica un strat pentru o acoperire buna. Poti grabi uscarea cu uscatorul de par.




























Dupa uscarea vopselei de fond suportul de sticla este pregatit pentru a primi o culoare. Noi am ales un galben de soare mat, si l-am tamponat cu ajutorul unui burete cu maner pentru a uniformiza stratul de vopsea, astfel suprafata devine mai neteda, mai nivelata.




























Dupa uscarea vopselei acrilice poti sa indepartezi frunza de hartie. Daca raman urme de adeziv, poti sa le stergi cu putin diluant pe baza de alcool sau solutie pentru curatat geamuri. Poti reatasa si agatatorul din sarma, cu grija, sa nu zgarii straturile de vopsea.




























Nu-ti mai ramane decat sa umpli borcanasul cu pietris decorativ si o lumanare in mijloc, si ai obtinut un felinar adorabil care te face sa simti farmecul toamnei.