12 februarie 2013

Cutiute de bijuterii cu quilling


Fasii de hartie pentru cutia patrata
- 7 buc. verde-inchis, latime 3 mm
- 5 buc. verde-deschis, latime 3 mm
- 1 buc. verde crud, latime 3 mm
- Cate o bucata alba, roz si violet, latime 1,5 cm
- Cate 2 buc. albe, roz si violet, latime 8 mm
Diverse pentru cutia patrata
- Cutie patrata, 12 X 12 cm
- Vopsea acrilica de culoarea pielii
Fasii de hartie pentru cutia ovala
- 6 buc. verde-inchis, latime 3 mm
- 2 buc. verde-deschis, latime 3 mm
- 1 jumatate galbena, latime 1 cm
- 1 jumatate galbena, latime 8 mm
- 1 jumatate galbena, latime 7 mm
- 1 jumatate alba, 1,5 cm latime
- 1 bucata alba, latime 1,2 cm
- 1 bucata alba, latime 1 cm
- 1 jumatate alba, latime 8 mm
- 1 jumatate alba, latime 7 mm
Diverse pentru cutia ovala
- Cutie ovala, 9 X 12 cm
- Vopsea acrilica de culoarea mentei

Cutia patrata
1. Se vopseste cutia.

2. Pentru confectionarea frunzelor verde-inchis se spiraleaza cercuri cu circumferinta de 9 cm din fasii duble. La frunzele verde-deschis se pregatesc urmatoarele cercuri: 2 buc. cu circumferinta de 6 cm, 2 buc. de 5 cm, dintr-o jumatate de fasie un cerc cu circumferinta de 4 cm.

3. Pentru obtinerea carceilor verde-inchis se pliaza patru sferturi de fasie la 5 cm, apoi se fac carcei dubli alaturati si suprapusi.

4. Florile se confectioneaza in felul urmator: pentru florile mari se lipesc una de alta jumatati de fasii albe, roz si violet de 1,5 cm latime, iar la florile mici jumatati de fasii de culoare alba, roz si violet de 8 mm latime. La fiecare fasie se va taia o margine in zig-zag cu foarfeca, dupa care se franjureaza hartia pentru a obtine petalele. Florile se spiraleaza conform descrierii.

5. Florile se aranjeaza pe cutie, apoi se lipesc cu adeziv nediluat.

Cutie ovala
1. Se vopseste cutia.

2. Pentru confectionarea frunzelor verde-inchis se pregatesc cercuri cu circumferinta de 5 cm din 3 fasii, iar pentru cele verde-deschis cercuri de 4 cm din 3 jumatati.

3. La carcelul verde-deschis se utilizeaza urmatoarele fasii: 8buc. din sferturi de fasie din care 4 buc. cu circumferinta de 2 cm (pentru frunze). Se pliaza 4 fasii la 5 cm si se spiraleaza doi carcei dubli alaturati si unul dublu suprapus. Pentru obtinerea carcelului verde-deschis se iau doua sferturi de fasii care se pliaza la 5 cm si se spiraleaza un carcel dublu alaturat.

4. Bobocul alb se obtine modeland cercuri de 2 cm din 2 sferturi de fasii.

5. Florile se confectioneaza in felul urmator: la margareta alba mare se taie cate o jumatate de fasie alba si galbena de 8 mm latime (cu zig-zag-uri si franjuri) si jumatate de fasie alba de 1,5 cm latime (petale). Pentru cele doua margarete mici se utilizeaza cate un sfert de fasie galbena si alba de 7 mm latime (cu zig-zag-uri si franjuri) si o jumatate de fasie alba de 1,2 cm latime (petale). Fasiile utilizate la flori se lipesc una de alta in ordinea urmatoare: galben (ingust) - alb (ingust) - alb (lat).

6. Se confectioneaza 3 flori mici galbene si 2 mici albe din cate o jumatate de fasie galbena, respectiv alba cu latimea de 1 cm (cu zig-zag-uri si franjuri). Se spiraleaza florile conform descrierii.

7. Pe cantul capacului cutiei se lipeste o fasie din hartie verde-inchis. Florile, frunzele si carceii se aranjeaza inaintea pe capacul cutiei, dupa care se lipesc cu adeziv nediluat.