Materiale:
- scobitori
- tepuse pentru frigarui
- rafie
- pistol de lipit
Corpul de forma ovala se obtine dintr-o bucata de aluat care se turteste la un capat. Se ia o bila de aluat si se modeleaza in forma de ou, apoi se lipeste de partea turtita a corpului iepurasului. Fixam putin aluat pe scobitori, modelam urechile si apoi le fixam pe capul iepurasului. Nu uitati coada stufoasa a iepurasului! Picioarele din spate le putem face prin crestare.
Inainte de coacere trebuie sa facem cu ajutorul tepusei o gaura in partea de jos a aluatului inca moale. Punem iepurasului la uscat sau la copt timp de doua ore pe raftul de jos al cuptorului la o temperatura de 75 C. Din ora in ora marim temperatura cu cate 50 C pana cand aceasta atinge 175 C. Apoi asezam tava pe raftul de sus al cuptorului. Dupa racire, introducem si lipim batul in gaura, apoi facem sub iepure o fundita din rafie, care se fixeaza de iepuras cu pistolul de lipit.