21 februarie 2013

Familia de iepurasi din aluat


Materiale:
- scobitori
- adeziv

Iepuroaica se realizeaza dintr-o singura bucata de aluat pe care o intindem cu sucitorul. Capul se separa putin de trunchi cu degetele. Se folosesc trei bilute mici de aluat pentru nas si pometi. Modelam urechile, care se fixeaza de capul iepurasului cu ajutorul scobitorilor. Scobitorile se introduc in cap asa incat sa ramana circa 2 cm in exterior.


Urmeaza sa fixam urechile de aceasta portiune. Fusta se cresteaza cu un cutit. Din doua bilute de aluat se fac nasturii, iar colierul dintr-o bucata alungita de aluat. Picioarele se fac prin alungirea a cate o bila care se lipeste de fusta in partea de jos. Puiul si iepuroiul se confectioneaza in acelasi mod. Pantalonii se modeleaza cu ajutorul unui cutit. Cravata iepuroiului se realizeaza dintr-o bucata turtita de aluat. Figurinele se pun la uscat sau se coc timp de doua ore pe raftul de jos al cuptorului la o temperatura de 75 C, marind temperatura cu 50 C in fiecare ora, pana se ajunge la 175 C. In final, tava se aseaza pe raftul de sus si se asteapta coacerea aluatului. Aceasta familie de iepurasi veseli creaza o atmosfera placuta de Pasti in caminul nostru.