4 iulie 2013

Decoratiuni interioare de atmosfera: Visul divelor

Visul divelor

Materiale:
- Paravan, 40 x 160 cm
- Margele transparente, de diferite marimi
- Adeziv lichid
- Cristal argintiu circa 4 cm
- Pensula circulara nr. 2
- Pensula lata nr. 14 si 40
- Margele argintii de diferite marimi 
- Vopsea acrilica de culoarea sampaniei, crem si neagra

1-2

1. Vopsim paravanul in crem cu ajutorul unei pensule late. Aplicam vopsea diluata in apa la margini pentru a crea un efect de umbra. Putem folosi si vopsea de culoarea sampaniei (in functie de preferinte) pe care dupa aplicare o lasam la uscat.
2. Marim tiparul la dimensiunea potrivita, apoi il copiem pe paravan. Pentru a copia modelul pe haina, intoarcem hartia de calc, apoi vopsim hainele in negru si le lasam la uscat.
3. Diluam vopseaua neagra cu multa apa, apoi o aplicam cu o pensula subtire pentru a desena literele. Utilizam aceeasi metoda si pentru umerase, folosind culoarea crem si culoarea sampaniei. Trasam liniile de contur cu negru si lasam totul la uscat.

3-4
4. Desenam modele dupa plac pe haine, cu adezivul lichid apoi presaram sclipici pe deasupra. Dupa uscare, indepartam cu grija surplusul de sclipici. Lantisoarele si curelele le realizam din margele slefuite si neslefuite. Lantisoarele finisate le fixam pe paravan in felul urmator: realizam doua orificii cu ajutorul acului dupa care trecem prin ele prima data un capat al lantisorului, apoi celalalt capat, iar pe partea din spate, le fixam cu un stoper. Modul de insirare a margelelor se gaseste in tipar. Pentru a crea un efect deosebit putem confectiona un boa din pene negre pe care le fixam cu adeziv incolor.